Tinta Si Isteri Mekanik: Long Weekend

10 March 2009

Long Weekend

hm...rupanya sakit perut tu disebabkan GASTRIK..haduh ai..biasanya gastrik, muntah-muntah aje takde sakit perut memulas n cirit-birit...tapi ok la, rasanya ada kurang sikit gastrik nih..dah tak teruk dah macam dulu..

so, sabtu ke Klinik An-Nisa, Seksyen U5..ija yg hantar..hubs tak dpat hantar sebab banyak kereta nak settle..yela isnin nak cuti..kerja mekanik..bisnes sendiri..ada kerja, masyuk la..if cuti kena usaha keras sikit utk ganti cuti tu...apa-apa pun syukur kepada allah atas nikmat rezeki yg dikurniakan...konon nak balik malam sabtu tu jugak..tapi dek kerana isterinya melepek satu hari tak kemas rumah, ditambah lagi dengan kecapikan masnya..perjalanan ditunda ke Ahad pagi..larat basuh baju je, yang lelain tu tinggal je..nasibla..rumah berhabuk (duduk 2 orang pun byk habuk..pelik), tak mop, tak sapu, toilet tak cuci...pejam mata je..abis dah tak larat..makan ubat je, mata pun berat..

plan balik isnin petang, tapi standby gak baju kerja..biasanya mak akan mintak balik pagi selasa tu..terus gi kerja la..takpe, tunaikan selagi boleh..sekarang dah mudah sikit coz hubs kerja sendiri, so takyah berangkut baju, kasut semua, just baju kurung je..

ahad tu bertolak jam 8 tapi belum isi minyak n angin tayar tapi selepas isi perut ;)..hubs jenis yg tak suka sangat berhenti, but on request okla..takdela sampai taknak berhenti..lagipun tak berhenti=cepat sampai ke destinasi..tiba jam 11 pagi sebab kat highway..dah terang takleh bawak melebihi had laju..ceh ceh ceh..keselamatan harus dijaga...

kat muar ni best sebab kami takdak kerja lain..makan..tidur..merayap..makan lagi..lepak..oh ya, ambil baju tempahan..buat kebaya RM 30.00 aje kat parit sulong..famili hubs nih suka shopping kat parit sulong..nape entah..dekat kot..so masa bulan 12 tu alang-alang ada kain hantar terusla..if ok leh hantar lagi..

kali ni tak banyak tidur sebab baca buku "Andai itu takdirNya"...meleleh aje air mata bila baca..ok jugak penulis novel ni..similar tu "ombak rindu - fauziah ashaari" tapi penderaan kepada isteri tu lebih dashyat dan nasib Nur Aleya tidak semalang sape ek? dalam ombak tu..kena jual dek kerana hutang..time hujan-hujan semua dok tidur, odah sibuk dok kat anjung baca buku nih..kat dalam gelap sebab tak pasang lampu..ye la semua tidur..

anyway, syukur Allah mudahkan segalanya..ye la last balik masa Raya Haji..masa CNY depa kata nak datang KL tapi sana tak call sini dok menanti, sudahnya tak jadi...hubs pun dah kerja sendiri, bukak bengkel sendiri, kena la kerja kuat-kuat sementara masih muda..but restu bonda ayahanda pun penting jugak...

after this, early may baru balik..tu pun if kembar hubs tak jadik mai KL..

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign