Tinta Si Isteri Mekanik: Kenduri kat kampung

01 July 2009

Kenduri kat kampung

Masa hari keputeraan agong awal jun ari tu, balik muar sebab cousin hubby nak kawen..suka la time-time banyak jemputan ni, sebab leh makan nasi pengantin..kat muar tu tak semestinya nasi beriyani..kadang nasi jagung, kadang nasi minyak..

kami mmg gi lewat, sebab pagi ahad tu ada pasar pagi kat semerah, then hubby nak potong rambut, pastu nak makan mee bandung heaven kat pasar semerah tu..pasar pagi tu akak ipar sibuk memborong..tudung n kain ela utk raya..odah tak membeli sebab takde bajet..pastu food pun tak banyak beli sebab nak makan nasi pengantin tu..sanggup oooo sampai masa makan mee bandung pun share ngan hubby..

so balik tu siap2 baru hegeh-hegeh gosok baju segala terus pi rumah pengantin..hehehe lambat gakla sebab kat muar, kenduri start kul 10 ke kul 11 kami tiba kul 1..reason: nak tengok pengantin sanding..kompang kat johor ni best tau sebab ada gendang...

tiba je salam-salam terus amik pinggan..letak nasi banyakkkkkk sebab lapar..mmg heaven, air dah bergelas-gelas sebab panas...

dah makan sumer, dah nak balik n jumpa kejap pengantin kat rumah bersanggah dia..pastu dia cakap tunggu jap ar sebab dia dah siap, tunggu kompang je belum tiba..okla kami tunggu..sekali kompang tu tiba kat kui 3..sebabnya dia pi kompangkan kat kg sebelah..hampeh tul..pastu muka tak bersalah otai dia tiba, kecoh2 suruh cepat..ntah hape-hape..skali berapa banyak sekali daaaa TAK SEDAP HOKEH KOMPANG DIA..cam main-main je, kejap je pulak tu..bengang kena sound ngan tuan rumah sanggah tu kot...

kami pun tak hantar, sebab nak balik..kesian kat famili pengantin pompuan tu sebab nak balik jengka..

yg menarik ttg kenduri ni adalah.........













ni perantinnya..

navy kat lumut..



Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign