Tinta Si Isteri Mekanik: Berbuka hari ke-5

27 August 2009

Berbuka hari ke-5

Alhamdulillah, semalam puasa kurang sikit dugaannya..perut ok je sepanjang hari..apa yang odah amalkan baca 'Ya Qawiyyul Matin' untuk stamina..baca banyak-banyak kali..baru rasa ada tenaga..kalau tak asyik melepek aje..

So semalam, semangat masak tu ada..nak masak:
a) Ayam bersambal
b) Kobis, suhun dan fucuk masak lemak
c) teringin nak makan jemput-jemput bawang..
d) Air Barli panas
e) Air Teh o panas

Hubby kata ok menu tu..last-last bila berbuka, tak sempat nak buat jejemput..tapi digantikan dengan karipap frozen..jiran bagi masa awal puasa..

Syukur, rasa semua ok..takdela tawar or masin sangat..

Semangat Odah makan..memula berbuka ngan kurma..pastu minum air masak 1 gelas..dah ok sikit baru makan karipap...pastu air lagi..sekali teringin nak makan nasi pulak..siap bertambah lagi..

HAbis je makan, cuci pinggan semua...tetiba rasa loya..hamek..keluar balik nasi yg dimakan tu..aduh letih terus rasa badan..bila adik tanya pi terawikh ke tak, cakap insyaallah pergi..dah pukul 830pm rasa perut tak settle lagi..terus cancel pi terawikh..kalau larat buat kat rumah ajela..

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign