Tinta Si Isteri Mekanik: Wedding Prep

04 August 2009

Wedding Prep


Odah cuti 2 hari utk settlekan majlis Umar ni..so khamis tu kuar ngan dia beli bunga utk bekas telur (door gift), beli riben, kotak duit hantaran...kat shah alam je, seksyen 9..tak larat nak pi KL walaupun tahu pilihan lagi banyak kat sana..

Umar ni cerewet bangat ttg hantaran dia..yela Landscape Architect kan..seni2 nya orang..tu penyebab utama Odah kalut-kalut siapkan hantaran dia..tahun lepas ceh ceh ceh, dia cakap nak guna bakul rotan, spray putih then letak bunga..so Odah dah terbayang ala-ala English..skali bila tengok majalah @ bila gi kedai pengantin, ada je idea dia sampai Odah naik takut nak belikan bekas cincin & bunga rampai dia..takut tak setuju..dah sampai Jun pun masih tukar-tukar lagi..last-last Odah cakap ngan dia kena decide sebab masa dah suntuk..so jadiklan camtu..

sebenarnya, pahar yg kami gunakan tu rendah je, ada kaki tapi tak tinggi cam pahar terengganu tu..pahar pun ala-ala moden gitu, pastu cerewet cam Queen Anne..so utk tinggikan dia, kami bubuh polisterin bawah alas tu..alas tu pun buat sendiri..pengantin berkenankan kain tu..sebenarnya kain langsir tu, gabung ngan kain satin..bila dah siap, dia tak jatuh sebab takde pemberat..pi nag*oya beli renda tu..bila jahit baru nampak seri and drop cantik..

untuk bunga dulang tu, kami tempah je kat kawan mak..cantik kan? tau tak kat mana? kat sungai petani nuun sana..dia ktm kan boxes tu selasa pagi, dia cakap rabu or latest khamis tiba la kan..tapi khamis tak sampai-sampai,...gelabah kami dibuatnya..call ktm dia kata nak kan consignment note number..call auntie tu tak dapat, rupanya dia kat spital ngantor anak murid dia H1N1..call ktm pepagi jumaat tu, syukur dia kata boxes tu baru tiba pagi jumaat tu..lambat giler..dapat around 1030am..tapi takdenya nak buat hantaran tu..sibuk gamkan bunga pada door gift tu and isi telur sesiap..kengkawan mak datang tolong..siap ada shift pagi n petang..

owh..tolong mat (adik Odah yg bongsu) buat kek hantaran tu lepas jumaat..

malam baru buat hantaran..but kena ada approval dari pengantin baru ok..dia busy je settlekan benda last minit..sudahnya Odah cakap, biar Odah buat, terima je without any comment..cantik ke tak ke yg penting SIAP..break kejap utk settlekan arah jalan, angkat barang nak bawak ke dewan, arrangekan org yg bawak, DINNER @ 0100 in d morning, gosok baju Odah, Hubby, pengantin..kui 5 pagi baru tidur..hubby kejut kui 6 pun cakap 5 minit lagi..tak leh bukak mata..biar dulu sebab kalau paksa pening kepala jawabnya..bangun mandi, solat, siap terus pakai baju n make-up..tau dah if siap lewat sure tak sempat make-up..





Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign