Tinta Si Isteri Mekanik: Baju Raya Saya

16 September 2009

Baju Raya Saya

Ingat lagi tak entry saya ini??

Hari ahad lepas, temankan Ijah (adik saya) ke tailor favourite kami. Ijah nak ambik baju raya yang ditempah bulan Jun lagi.

Eh, sebelum tu dah ke Jusco One Utama dulu sebab Muhammad nak beli baju raya. Dia ni adik bongsu, manja sikit la ecehcehceh dengan akaknya. Rezeki dia tengah ada SALE plus member JCard dapat Voucher RM5 every RM100 spent. Memang sale 70% and 50%..tapi sebab hubby tak ikut, kena kerja..geramnya, tapi dia dah janji nak kasik duti duit raya, maka redha ajela, so takdela teruja nak membeli..TAPI TERBELI handbag, DUA lagi..hehehe..jalan-jalan, termakanbeli baju utk hubby..bolehla..CAMEL..

selepas siap membeli, huhu terlupa tujuan asal nak ke JJ adalah untuk membeli ThermoPot.., terus ke Taman Melati nak ambil kek lapis Sarawak..ni pun sebab Ijahla..dia kata nak top-up minyak and duit tol..hm..kena claim nih.dah amik sumer, baru ke rumah tailor tu..

duduk aje, saya membelek-belek majalah keluaran Karangkraf..memang banyak sebab husband dia kerja sana..sekali

cik pah:"Odah tak nak ambil baju ke? Senyap aje?"
Saya: "Huh? Ada ke?Ye ke?"
cik pah:"Ada..2 helai lagi"
Saya:" tak ingat la.."

Hehehe rupanya saya ada hantar sekali masa tempah baju wedding Umar..terus cancel nak pi beli baju..

Alhamdulillah, ada baju baru untuk Raya, tapi terbang sikit RM untuk bayar..

"Sayang..tolong....."



Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign