Tinta Si Isteri Mekanik: Balik Ayer Hitam Batu 18, Muar

02 September 2009

Balik Ayer Hitam Batu 18, Muar

Tarikh 29 Ogos 2009 (Sabtu)

Mula bertolak jam 3.00pm..lebih kurang..singgah hantar baju kat dobi, isi minyak then terus masuk ELITE Bukit Jelutong..sampai kat Dengkil, hubby kata dia ngantuk, so tukar driver..odah lak bawak..kereta tak banyak sangat, and sumer bawak relax aje tak terkejar-kejar..

Turun je kat Nilai tu yg bersambung ngan PLUS, dah kena brek..sebab banyak kereta..lepas exit Seremban, baru pick up sikit..senawang clear..ok ar ni..sekali tiba kat pedas/linggi, dah berderet..hubby tidur, odah layan music kuat-kuat..


Tiba kat Ayer Keroh R&R, dah kui 5..tukar driver pulak sebab odah dah ngantuk..time ni clear jalan..boleh tak teringat nak solat asar dulu, sebab plan solat kat rumah IL, tu yg tak terfikir tu..lagipun baru kui 5, sure sempat..


Cakap dah ngan hubby, jgn masuk bandar muar tu, gunakan jambatan baru..dia dengar tapi dah terbiasa ikut bandar..yela kami selalu balik lepas maghrib, tiba tangkak dah kui 11pm, bandar muar dalam 1130pm mmg la clear jalan..ni dah kui 6pm, nak berbuka sure banyak kereta..amik..betul jam..dah gelabah dah sebab tak solat lagi..nampak surau kat Sri Tanjung terus berhenti. amik wuduk pun kat tempat lelaki, belasah aje lagipun takde orang..masa tu dah kui 655pm..sib baik qasar, so cepat ajela..cecepat hubby bawak kereta sebab nak kejarkan berbuka puasa..lagi 5 minit nak sampai, dah maghrib..buka roti cokelat aje dlm kereta..sampai terus berbuka nasi..



Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign