Tinta Si Isteri Mekanik: Planning Iftar

02 September 2009

Planning Iftar

Balik muar hari tu IL ada beri pisang..dah buat pisang goreng cicah ngan sambal kicap..huhu heaven hingga menjilat kaki jari..

So ada balance pisang ingat nak buat pengat pisang ar. Bahan-bahan yang diperlukan:-
a) Pisang - check kalau ubi@keledek@jagung tak namanya pengat pisang
b) Santan - check guna santan kotak aje
c) Sagu - check kena rendam dulu ni
d) Gula melaka - rasanya cam ada tapi if takde guna gula putih aje la

Then nak buat burger AGAIN. Sebabnya nak habiskan roti sebelum tarikh luput..

Rasanya kalau sempat terlebih rajin boleh buat pisang goreng lagi. Hubby suka
Untuk sahur, perancangan menu adalah:
a) Sup ayam kentang
b) salad + telur rebus + sos cili + mayonis

Menu apa berbuka dan sahur nanti?

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign