Tinta Si Isteri Mekanik: Balik Kampung..OOOO Balik Kampung

02 October 2009

Balik Kampung..OOOO Balik Kampung

Plan asal sabtu sebelum raya tu adalah bertolak selesai solat subuh..sekali ayah balik lewat lak dari masjid..takkan nak balik tak bermaafan dulu? yela..banyak dosa nih..Makanya tunggu ayah balik sampai hubby ngantuk dan tidur..

Jadik usai bermohon ampun maaf zahir dan batin, baru bertolak..kat TV kata Nilai jam sangat..tanya hubby, nak ikut jalan dalam tak? dia tak kisah asalkan tau jalan..

gamble ajela..

So, highway hanyalah setakat Bt.Tiga-Ebor-KLIA = RM1.10 + RM5.50 = RM6.60..hanya jumlah ini yang didermakan pada PLUS.

Memang mencabar adventure kali ni..

Ayah kata,

"Exit KLIA, terus sampai simpang ke F1, then roundabout amik terus atau kiri..kalau pi kiri nanti ada simpang tiga, amik kanan, terus sampai ada signboard ke Salak Tinggi"

Odah guide hubby, sampai simpang tiga, amik kanan, terus sampai ada signboard ke Salak TInggi...sekali dah sampai Nilai..

Call ayah, dia kata dah salah, kena patah balik...ah sudah..

"Yang, ada Petronas tu, kita benti nanti kita tanya" "OK"

Sampai petrol station, ada 2 orang tengah punggah barang..alamat van is at Seremban..ok boleh tanya..

"Bang, nak gi PD macam mana?"

"Patut ikut Salak Tinggi..tapi takpe, akak ikut bla bla bla"...

"Jgn masuk Nilai, JAM"

"OK, thanks"

Bermula dari saat itu, memang best perjalanan tu sebab tak banyak kereta..kami ikut jalan potong, takyah ikut LB Johnson lagi dah..Kami ikut Felda Sendayan..mmg dekat..

Kat Negeri Sembilan, kejap aje, dalam 1 jam dah tiba PD..

Tapi kat Melaka, ada sikit confiuse..call penunjuk arah

"Cu, ikut Sg Udang ke Alor Gajah?"

hehehe call makcu sebab dia agak familiar ngan Melaka coz husband dia orang Gemencheh.

"Tak sure sangat jalan Sg Udang, ikut Alor Gajah ar"

ok ikut cakap dia and jumpa la Lebuh AMJ..Lebuh AMJ ni dari Alor Gajah straight to Tjg Agas, Muar..

Iklan: masa kat area N9 tu, ada la sign board tulis Tjg Agas. Hubby dah excited sebab dekat je rupanya..sekali tengok Tjg Agas N9 bukannya Tjg Agas Muar..sian dia..

pukul 3 sampai kampung..5 jam perjalanan but worth every minute..

dari sangkut kat highway JAM MAUT and panas cuaca n hati, baik ikut dalam..tu pun siap sesat..berhenti shi-shi lagi, berhenti tukar driver lagi..


Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign