Tinta Si Isteri Mekanik: AidilAdha part 2

27 November 2009

AidilAdha part 2

Alhamdulillah, dah selesai solat raya n khutbah raya.

Plan semalam nak ke giant telah dilaksanakan. Tapi misi mencari 2 ekor ayam tergendala sebabnya...ayam habis. terpaksalah beli parts..whole leg, wings, and ribs..ok la tu.

balik, terus goreng ayam tu separuh masak. Terus gosok baju and siap nak balik kampung...Petaling Jaya jer..dengar dalam radio semua jalan keluar KL jam..ke selatan dah start dari Bangi..ikut jalan dalam ie KLIA - sendayan pun jam jugak..alhamdulillah kali ni tak beraya di Johor..kalau tak..sure cramp punggung gue..

Oh, saya berjaya masak Nasi Tomato and the Gang..cuma ayam tu tak berapa pedas, sebab bila digabungkan dengan nasi, manis je lebih sebab ada kismis and gajus.

takpe, lain kali boleh diperbaiki. tapi kalau pedas sangat, sure the cook ie ME takleh enjoy the food. Sure togok air je untuk hilangkan pedas.

anyway, harapnya semua enjoy dengan hari raya korban masing-masing.

Esok, ada 4 ekor lembu kat masjid ni utk dikorbankan.

Isnin pulak 7 ekor pulak..doakan semuanya berjalan lancar



Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign