Tinta Si Isteri Mekanik: Kenapa Premium Beautiful?

23 December 2009

Kenapa Premium Beautiful?

Impian setiap pasangan yang berkahwin adalah kurniaan zuriat. Namun, kami masih belum lagi menikmati privilege ini.

Tahun pertama, masih dalam mood honeymoon. Enjoying and exploring the advantage in marriage world. Hubby's attention mmg best. To those yang tak tau, i married my husband without any love for him. I just serahkan jodoh i pada Yang Maha Esa, and he chose my hubby as my companion. So, it was and still is the greatest decision in my life. And i thank you God for that. Kiranya, i ni testimonial baik utk love comes later in married life. I tak bercintan-cintun dgn hubby, friend's only. And dia sangat macho sebab terus pursue me dengan bersungguh-sungguh and even have the guts to ask my dad directly for my hand and heart. awwwww sho shweeet la sayang.

But when second year dah dekat, i dah mula gelabah. start cari O & G and went for infertility treatment. Monthly check-up sure inclusive dalam package ni. SETIAP BULAN for this check-up i spent more than RM100.00 for consultation and pharmacy. Bayangkan if satu bulan RM200.00, darabkan dengan 12 bulan, dah RM2,400.00. Tu pun belum masuk lab test and blood test. kalau dikumpulkan jumlah setahun ada cecah RM4,000.00.

But still tak berhasil. i tak conceive pun. In fact, berat badan i makin bertambah. Makan tak banyak, selera ada but can control, tapi mmg gemuk betul masa tu. So i made decision to stop the treatment. Sebabnya, hanya i aje yang doktor checkup. Husband pun dia tak usik langsung. Then i gemuk. So dah fedup, stop treatment.

1 year with science. Frust tak yah cakap ar. Period pun tak betul. 3months tak period but bila UPT, negative result. Memang hampa, tambah lagi mulut-mulut yang tak berinsurans. Tertekan dowh..So beralih pulak ke traditional method. You name it, i buat semua tu. Urut of course, mandi bunga, makan sirih, minum delima pahit maung. Sampai lebam-lebam kena urut betulkan badan i. Still takde rezeki lagi. But time ni, dah ada penurunan berat sebab bila urut, perjalanan darah dah betul, metabolisme pun meningkat. Kat sini pun habis beribu jugak. Katalah RM3,000.00, total for 2 years is already RM7,000.00 plus minus.

I still tak putus asa, search lagi treatment for infertility. So now, i revisit hospital, but i choose different doctor. She did blood test for both of us, then pap smear for me and sprem analysis for my hubby. Both of us takde problem, cuma belum rezeki lagi.

I search for something yang oleh accelerate my body to achieve our goal for 2010. Doktor kata memang kena loose weight even if 5kg pun it still matters. Tak banyak pun, tapi i ni jenis yang suka suki makan. Pantang i satu je, pantang jumpa dan pantang teringin. Eh dah dua pulak pantang, so nak diet tu memang sangatlah susah.

I have tried so many products, cuma once dah tak berdisiplin nak consume or dah lari bajet or dah boring asyik telan mende tu aje, i tend to stop terus and makan tak hengat donia. Sebab i ni pun, bukan leh pantang makan, i mean like ooo tak leh makan pizza, kfc, telur, huh dan-dan sumer tu termasuk dalam list BENDAKENAMAKANIFNOTPENGSAN. So how nak diet?

And search punya search, terjumpa satu produk yang sesuai untuk orang seperti i. Bukan sebarang produk, produk SUPERBRAND tau.

70% KESIHATAN
30% KECANTIKAN
-------
100% KEPUASAN
====


PREMIUM BEAUTIFUL



Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign