Tinta Si Isteri Mekanik: Second Day Misery

11 February 2010

Second Day Misery

First day, not so bad.

Second day, haiyoooo...

Happening story first.

a) dapat naik koc 4 gerabak (4 coach train). Selesa dan lapang dan luas. harhar..Dapat duduk sebab besar kan? More seats. So happy. Then turun kat Dang Wangi. Still ok lagi. Tapi kena jalan cepat sikit sebab dah jam 8.45am. Jalan-jalan cari makan cepat sebab nak sampai sebelum 9.00am. Alamak..

.

.

.

.

Kasut yang saya pakai lebih kurang macam ni,

 
Sebelum ni dah broken kan kasut tu dah. Cuma tak pernah guna jalan jauh-jauh. Setakat dari rumah ke kereta, dari kereta ke office. Kat office tak pakai kasut. 
Sekali hari ni, slingback dia asyik terlucut dari buku lali aje. Jalan 10 steps, terlucut. Then stopped and betulkan. Jalan another 5 steps, terlucut lagi. Adoi..dah la kena jalan jauh. Nak cepat lagi. Adakalanya, biarkan aje terlucut. Jalan terus tanpa betulkan slingback tu. Kelakar jugak. Belasah aje jalan kat tengah Bandaraya Kuala Lumpur kasut terlucut. Saiko tau..

Ingat masa jalan kat turapan keras aje dia terlucut. Rupanya, masa kat Concorde pun terlucut jugak.

Haish..slack betul ar.  Ni kira dah macam cerita malang dah ni..

Last-last, apa jadi?


 
 Jari tengah melecet.  Ini dinamakan, no pain no style. Har har.







Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign