Tinta Si Isteri Mekanik: One Long Story

31 May 2010

One Long Story

a) On Uteh

- on wednesday, we began our journey to Kluang at 11pm. Dah sampai rumah PJ kui 9 lagi, tapi tu la, ayah suka cakap nak pergi awal, tapi dia yang paling lambat. I drove first sebab hubby mengantuk. But, men *eyes rolling*, mana percaya pompuan bawak kereta ni sangat. He slept only about 20 minutes aje. Geram giler. Then stopped at Ayer Keroh's Petonas Station to refueled and refreshed. Change driver and he drove all the way to Ayer Hitam exit.

- in between Pagoh and Yong Peng exit, nanti akan lalu laluan berbukit. Kalau malam-malam, memang gelap sebab kiri kanan adalah bukit. So, agak seram situ. Asyik dok cakap, "baik-baik yang". Bila balik KL baru dia cakap, dia pun terasa seram masa lalu kat situ.

- arrived Hospital Kluang around 1.30am. Eerie and creepy i tell you. Hospital kerajaan, kan? Luckily there was no happening malam tu.

- went to wad ?? to meet my cousin yang jaga Uteh. We were so lucky the nurses let us meet up Uteh sekejap and 1 person at a time.

- ayah masuk dulu, kejap aje dia dah keluar. I knew her condition wasn't so good, tu yang sekejap aje. Then my mom went in. Mak lama jugak dalam tu, siap borak ngan nurse lagi.

- after that, I went in. Ooooo sangat sedih tengok Uteh. She was so pucat and tak bermaya. Siang dah muntah darah sampai 4 kali and memang banyak, malam tu pulak cirit-birit but keluar darah aje.

- Uteh said, "maaf ye saudah, uteh ni menyusahkan kamu aje". Dah bergenang air mata and cannot tahan anymore. I asked her to sleep and tepuk-tepuk peha dia. Then dia terjaga and asked a security girl panggilkan nurse sebab dia nak buang air (she was wearing diapers). Padahal kami ada kat situ, maybe dia segan kot..

- so, we went outside and nak balik rumah Uteh for the night. Sampai rumah Uteh pukul 3.00am and terus tidur sampai pagi.

- early Thursday, something happened. next entry okay.

- we received a call from my cousin yang jaga Uteh, telling us that Uteh was being transferred to Hospital Pakar Puteri in Johor Bahru.

- bersiap siap, lunch kat bandar Kluang makan nasi beriyani ayam dan pasembur yang sangat sedap, tapau pasembur, baru gerak ke JB.

- tiba dalam pukul 4 terus ke hospital. Booking Seri Malaysia yang sangat dekat dengan hospital. Family room (1 queen & 1 single) cuma RM 115.00 weekdays. Ambil 1 extra bed (RM 20.00).

- malam, untuk dinner, hubby dan ayah gi makan, dan tapau untuk OKU sementara ni.

- next morning, makan breakfast kat hotel aje, sangat tak memuaskan hati. menu - nasi lemak biasa, kuey teow goreng, roti canai keras dan dhalca penuh ngan sayur macam kenduri kahwin punya. Then ada roti bakar with butter, kaya and rasberry jam. Ada honey stars etc and fresh milk. Ada coffee, tea and orange juice. Tapi it comes together with the room, okaylah. Bukan tak bersyukur, plus with my injury, memang senang makan kat hotel, tapi menu dia sangat teruk. Walaupun cuma hotel 2 or 3 star, they should be proud of their hotel. Bilik dah okay, cuma takde lift and not-so OKU friendly, tapi kalau food sedap, sure orang akan tidur sana, dahlah murah kan?

- pergi hospital, check out Uteh. Syukur, dia dah bertambah baik, but still in ICU for observation.

- so ayah decided balik lepas jumaat.

- had lunch kat kafetaria. Selalunya kafe hospital sure tak sedap kan? Tapi kat sini sedap and ada variety, ada kuih, sandwich.

- start journey kul 3.30pm, stopped at Pagoh R & R yang sangat cantik tu, then stopped at Ayer Keroh for refuel. Tiba jam 7.15pm. I slept the whole journey under drugs influence.

nanti sambung lagi lah..about my injury..

Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign