Tinta Si Isteri Mekanik: Piala Thomas terlepas, Piala Flora 2?

17 May 2010

Piala Thomas terlepas, Piala Flora 2?

Ahad, 16 Mei 2010.


Seawal jam 7.45am dah keluar rumah menuju ke Dewan MBSA Subang Bestari. Sebab kat situ hubbyku, Lee Ra Him (adik Lee Chong Wei) akan bertanding badminton.


Semangat weh dia. Memang permainan yang dia minat adalah BADMINTON. Dari sekolah rendah ke sekolah menengah, wakil sekolah dan daerah.


Sempat tanya dia, budak perempuan kat sekolah takde yang minat kat abang? Terus geleng kepala..Adakah takut isterimu ini cemburu? Last-last dia cakap, ada peminat, tapi tak layan.
Ye ke yang?


Anyway, dia sponsor air 100+ untuk pelega dahaga. Then dia dapat sponsor baju 2 helai untuk dia and beregunya. Glamour sayangku sebab beregu lain takde pun pakai baju colour yang sedondon.


Tunggu sekejap sebab nak menyempurnakan hajat suami iaitu "Ayang taknak tengok abang main ke?".  Seorang mawar ditengah kumbang beribu. Relaks aje saya lepak sana takde member. Belasah aje ar.


Habis game, terus cakap nak balik sebab adik saya ada kat rumah. Keluar ngan dia cari breakfast dan beli barang basah nak masak lunch. Singgah sekejap hantar roti takut Lee Ra Him lapar.


Famili saya semua bagi sokongan padu dan nasihat bernas untuk dia.


Antaranya, 


"Kalau rasa nak kalah tu, buat-buat sakit lutut"


"buat-buat jatuh bila nak kalah"


teruk betul adik-beradikku..




Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign