Tinta Si Isteri Mekanik: Dugaan Part 2

21 June 2010

Dugaan Part 2

Shall we start with the IJN's appointment?

When my dad mentioned that his appointment fell on the 17th of June 2010 and the tech scan was scheduled on 2nd June 2010, plus he had to come 1-2 days earlier for blood sampling.

So, we, as in me and my sister, split the date. I'll go for the 17th, her turn will be on the 2nd. 

When I received the confirmation date for Audit ISO, kena tukar tarikhla antara saya dan adik perempuanku.

I went for the tech scan. Done deal on my part.

Tapi, bila mak masuk hospital, plan semua dah celaru.  My sister always 'babysit' my dad bila dia warded. So untuk my mom pun dia nak jugak. Fine by us la, sebab dia aje yang single perempuan. 

I don't mind tapi my parents yang tak kasi. Ayat dia, "Kesian Rahim sorang-sorang". Fine...

So, on the 17th, memang my sister kena pergi IJN. My mom? My brothers and my niece yang tengokkan. 

Tak susah nak jaga my mom, sebab dia ada sedikit fever, so the doctor gave her some meds and dia akan tidur-jaga-tidur-jaga. Tak banyak buat apa pun on Thursday tu.

Cuma yang susah, bila nak solat, kena ambil kan wuduk untuk dia. My sister ada experience with my father masa dia warded for angina tu, so tak susah ar.

Another thing yang susah sikit la was when she wanted to go to the loo. Kalau dia tak larat, kena la guna bed pan tu. Tapi dia segan, tak mau nurse buat. Masa dalam Emergency Room pun, nurse panggil saya untuk handle. Takpe, tak kisah pun, ini jelah bakti sekelumit berbanding mak besarkan saya dulu..till now. So kalau adik lelaki, cam takut dia segan.

Alhamdulillah, takde masalah. Allah banyak permudahkan. My brother (Umar) and his wife (Nana) jaga mak plus jugak Fatihah and Muhammad (Adik bongsu).

I only went to visit her malam lepas hubby balik kerja pukul 8.00pm.



Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign