Tinta Si Isteri Mekanik: Sambungan *Dah*

11 June 2010

Sambungan *Dah*

Alhamdulillah, jahitan dah bukak..


Masuk Bilik Rawatan, terperasan ada curtain yang ditarik untuk tutup katil. That means ada patient. Cuak semacam aje. Pastu cakap kat hubby, "Yang, bila bersalin nanti, ayang nak bilik single eh? Takut ar macam ni..". Boleh tolong fikirkan sebab musabab nak menjawab bila dia tanya "takut apa?"..Hahaha..


The nurses were quite happy jolly yesterday. They asked me "Akak nak yang lembut buat ke atau yang kasar?". And my answer was "Tak kisah la dik, yang Penting JANGAN SAKIT".


Patient memang ramai malam semalam, sebab malam sebelumnya klinik tutup sebab empunya praktis pergi umrah dan locum doctor katanya demam. Tu yang tak jadi tu..


Doktor kata akan sakit sikitttt je. Yela doktor, banyak punye sikit.


Masa dia nak gunting benang tu dah mula rasa. Masih boleh tahan. Tapi masa dia tarik benang tu, adoi makkkk, sakit nya..Tipu aje nurse tu cakap macam kena gigit semut. Yang tu untuk injection boleh la pakai, for removing the stitches, It is not applicable.


Siap tanya, "Adoiii, apa yang korang buat ni?"...Doktor cakap, "Jerit je kak, takpe". Hampeh mu doktor..


Bila cerita kat adik perempuan saya, dia gelak sebab saya tanya soalan tu. Dia kata direct translation. "Huh? Tak paham ar..". She laughed and answered "apa yang korang buat ni = what are you doing." Erk..baru perasan..LOL di situ.


Tapi, ada beberapa perkara yang merisaukan saya.


a) Luka yang dalam (ie kat tengah) masih belum bercamtum. Tapi jahitan dah buka and masa selepas prosedur tu, doktor takde pulak cakap apa-apa.


b) Ada area yang kurang deria rasa, macam nerves dia tercedera. Takut la saya. Semalam nurse tu cerita, kawan dia terpecahkan kaca kat tangan, luka dia similar to my injury. Sekarang two fingers dia saraf dia mati and can't move her fingers.


Should I go to specialist? tapi tak tau department mana. Adakah pergi kat surgeon or ???
Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign