Tinta Si Isteri Mekanik: 6 Ramadhan 1431H

17 August 2010

6 Ramadhan 1431H

Siapa sangka, at my age, gigi geraham bongsu masih lagi belum habis keluar? I thought when the wisdom teeth tu dah nampak, it won't bother me any more. Huh, sooo not right adik manis.

I woke up around 7.45am this morning. But my eyes was so sensitive to the light, it  gave me headache. And my owh my, the left side of my face was swollen. Culprit? None other than the WISDOM TEETH.

Dah tiga malam tanpa bintang sakit tapi bila makan actifast, okaylah tak berapa sakit.  Dah bangun macam tu, macam mana nak drive gi office kan? Asked my hubby to send me to clinic, and when we arrived, guess what?

Klinik bukak pukul 9.00am time Ramadhan. Adoi, masa tu pukul 8.10am macam tu, kenalah balik rumah dulu. Takkan nak tunggu kan? Kalau kedai mamak kat situ bukak, takpelah jugak. Eh?

Balik and wait till 9.00am pergi balik klinik tu. Sekali tengok ramainya orang. End up 10 pagi baru my turn to see the doctor. My nerves bengkak, buatkan sakit kepala and my face bengkak. She gave antibiotic and painkiller and also MC.

Rekod betul sebab Jumaat dah MC kan? Ini MC lagi. Tapi kali memang tak larat sebab mata sakit and pounding headache, so balik rumah and rehat.

Tapi getting better in the afternoon, so boleh lah buat kerja rumah sikit, iaitu lipat baju. And memasak untuk berbuka dan sahur.

Menu berbuka:
a) sup remnant ayam
b) sayur goreng
c) cendawan tiram goreng
d) teh o panas
c) cara manis dan cucur badak

Menu sahur:
a) sayur goreng
b) Drummet Ayamas goreng
c) telur dadar
d) nescafe panas





Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign