Tinta Si Isteri Mekanik: Menu 22 Ramadhan 1431H

02 September 2010

Menu 22 Ramadhan 1431H

Very simple. Sampai ke petang tak tahu nak masak apa. Tengok blog masakan pun still idea tak mari.


Last-last, tiba kat rumah, keluarkan ikan dan rendam sementara saya berbaring sampai 6.30pm.


Menu berbuka:
a) Nasi putih
b) Ikan goreng 3 ekor potong 2
c) Sambal tumis ikan bilis
d) Telur Mata Kerbau
e) Kuih-muih - lepat pisang, karipap, pulut panggang
f) Teh o panas


Ikan tu ingat boleh sampai sahur, tapi tengok hubby selera meratah, suruh aje dia habiskan.


Untuk sahur pulak:
a) Nasi putih
b) Kari ayam
c) Telur dadar
d) Nescafe panas


Kari ayam tu tapau dari rumah mak@PJ masa Merdeka tu. Balik terus frozenkan. Untuk masa-masa kecemasan macam sahur.
Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign