Tinta Si Isteri Mekanik: July 2011

26 July 2011

Their first time in KLCC


First time in KLCC. Selalu lalu aje tak singgah. But yesterday (Sunday), kami bawa mereka ke sini..

Oh by the way, this is my husband's twin brother.

Sent by maxis

25 July 2011

Riding the LRT


My in-laws. With my husband


Also their first time naik LRT (both LRT Star and LRT Putra), minus my husband there. Seronok my nieces naik keretapi. 


And my mother in law cuak bila diberitahu LRT ni takdak driver.. :)


Er, boleh teka tak yang mana satu my husband?


Sent by maxis

22 July 2011

Abang jawab ni....

*************************************************************************
Dear Ayang,

bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang nnti kalau ilang siapa nak ganti..

ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak, nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah.. 

cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...

lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang x nak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tu lah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah  dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm80k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm80k..tapi demi ayang abang wat jugak.. sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm..

bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang x yah laa nak cukur kening ayang tu... 

pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer.. 

tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang.. nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

kalau ada lembu terlepas ke ayang x yah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital.. abang kene tanduk x pe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun
jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg x nak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang kesian tapi muka ayang lepas jatuh longkang tu x leh abang nak bayang kan cam mana....tgk laa sendiri gambar tu.... 

ok lah ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye ayang 

love, 
abang
*******************
Bye,

21 July 2011

Surat Cinta Ayang kepada Abang..

Dear abang,
ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini...

kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..
sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam...
abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?
tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..
kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..
kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri

kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setong pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada

kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

love,
ayang
 Bye,

19 July 2011

Sudah ke Belum?

Sudahhhhhh...






And yummeh..


Jarang makan Double Cheeseburger ni sebab lebih seronok makan Spicy Chicken McDeluxe.


So bila ada peluang sebegini, maka marilah kita berjimat sambil mengenyangkan perut sendiri..Hahaha..


So, to those yang belum redeem, silalah berbuat sedemikian sebab promo ini hanyalah sehingga ESOK 20 July 2011 sahaja.


Klik sini untuk kupon.
Bye,

Sorry Aleesha

Dunia sekarang..




Bye,

18 July 2011

Dari Allah Kita Datang, Kepada Allah Kita Kembali..

Dr Lo’Lo’ meninggal





Ahli Parlimen Titiwangsa dari Pas, Dr Lo’ Lo’ Mohd Ghazali meninggal dunia di Hospital Selayang, malam tadi akibat barah dialami dua tahun lalu.

Lo’ Lo’ yang juga anak bekas mufti Perak, Datuk Mohd Ghazali Abdullah dilahirkan di Kuala Kangsar, 2 Ogos 1957.

Jenazah Dr. Lo'lo' akan disembahyangkan pada jam 10.30 pagi di Masjid Al-Akram, Kg. Dato' Keramat dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Dato' Keramat.


Bye,

Doa hari ini

Ya Allah,

Permudahkanlah hari ini untukku

Dan janganlah Engkau sukarkan urusanku hari ini

Wahai Allah Yang Maha Memudahkan

Amin Ya Rabbal Alamin
Sent by maxis

11 July 2011

Yummeh...

Bismillahirrahmanirrahim..

Allahumma barik lana fi ma razaktana wa kina azabannar..
Sent by maxis

08 July 2011

Having fun now...

Nice..I am going to my parents house but this is the situation now..
Sent by maxis

06 July 2011

Secrets




When she was 12, Cassandra Madden was attending a business retreat with her mother. She met Jefferson Ames, a young man included in the security team. She falls in crush with him, especially after he saves her life. She's not the businesswoman her mother is. 

After Cassie finishes college, she becomes a teacher in Williamsburg, Virginia. One of her students is Jefferson Ames' daughter. He is now a widower in need of a nanny. Cassie takes the job caring for the grieving man, his daughter Elsbeth, and his father. 

Jeff is engaged to a rich woman who dislikes Cassie. They live in an exclusive gated community next door to an American legend.

Althea Fairmont is an American treasure and legend. She became an actress before World War II and has won every acting award possible (think Katherine Hepburn).

One day Cassie and Althea's other neighbor Dana heard gun shots from Althea's home. Both women run over to discover the older woman is fine. An ex-husband had threatened her. Soon the three women form a friendship. When Cassie isn't taking care of Elsbeth and the family, she is visiting with Althea, learning Althea's history and memories. She is also spending time with Brent, Althea's groundskeeper.

What Jeff knows but Cassie doesn't is that Althea is a manipulator. She arranges for Cassie and Brent to leave for a weekend in a remote cabin the same weekend Jeff and his fiancee will be there. Cassie knew Jeff was hiding something. After that weekend she knows life can't go on as it is.

On the back cover of the paperback is a quote from Booklist: "A sweet love story filled with twists and turns." That's a perfect description of Secrets. There's a bit of a mystery, a bit of espionage, and a bit of glamour. Jude Deveraux kept this novel - well, sweet is definitely the right word. It's a good romance, overall predictable, but with enough twists to keep the reader satisfied.

Bye,

01 July 2011

Mari kita sama-sama membantu Noorma

Saya mengikuti perkembangan Noorma, adik ipar kepada Moon. Tabah dan redha dengan cubaan dan dugaan yang Allah berikan kepada mereka.  Dan saya kagum dengan kesungguhan Moon sekeluarga untuk berusaha bersungguh-sungguh untuk mengubati Noorma. Bak kata Sutan (suami Moon) 


"Lib , hang kena redha n pasrah dengan semer nih Lib tapi at the same time hang kena ikhtiar sedaya yg kiter boleh ...incase apa apa berlaku pun biar kiter puas hati ...biar kiter kalah dalam keadaan berjuang dr kiter mengalah sekarang . Hang kena kuat Lib kena bantu Norma."


Noorma dan Talib baru berkahwin setahun yang lalu. Setelah melahirkan Rafiq, kesihatan Noorma mula merosot dan baru diketahui Noorma ada cancer. Rafiq tak sempat merasa susu ibunya sendiri..Huhu sedih masa baca entry Moon.




Dan ini baby Rafiq..




And this her with Rafiq.




Marilah kita bersama-sama mengurangkan bebanan yang ditanggung saudara seIslam kita ini. Sedikit atau banyak terpulang kepada kemampuan kita. Semoga Noorma akan bertambah baik kesihatannya jua.




CIMB BANK
01070068677528
NOORMAWATI MOHD RASIF




Blog Moon dan Filla.
Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign