Tinta Si Isteri Mekanik: September 2011

30 September 2011

RM225.00 for YOU..

Grab it fast.

It is ending SOON.

Buy One (1) set of Premium Beautiful to get this rebate.

or

Three (3) sets of Premium Beautiful, you will get RM1,000.00 rebate.

or

Five (5) sets of Premium Beautiful, you will get RM1,700.00 rebate.

or

Ten (10) sets of Premium Beautiful, you will get RM4,500.00 rebate.


So, start sharing this Great News and Grab the Promotion Now!




Call / SMS / WhatApps - 017-8802541

Email - saudahsalleh@gmail.com


LET'S BE BEAUTIFUL TOGETHER!
Bye,

27 September 2011

Relaks sebentar


A WOMAN risked her life merely to save three branded handbags when fire gutted her home in Hong Kong, Nanyang Siang Pau reported.
The woman was asleep in her apartment in Sham Shui Po when she was awakened by thick smoke in her bedroom.
She managed to overcome her shock and look for a way to escape, but not before dashing into another room and “rescuing” three Louis Vuitton and Gucci handbags that belonged to her and her daughter.
She then climbed out a window and climbed down the building with a fire- man's ladder, carrying the handbags with her.
The paper said the woman decided to save the handbags because she and her daughter cherished them so much.
Psychology experts said that it is human nature to save valuable goods. “But this instinct is usually more common in women as they treasure valuable goods more than men.”

Bye,

26 September 2011

Bibik baru

Alhamdulillah, dah sampai dah bibik baruku ini. Agen kata seminggu atau dua minggu, tapi tiba cepat.

Tepat pada masanya bubik baru ni tiba.

Bukanlah bibik lama tu tak bagus.

 Baik, tahan kerja keras.

Tapi tu lah, lambat. Kena perhatikan selalu.

Kena selalu ingat kat dia. Tu yang leceh tu.

Tapi dalam leceh tu, dah 4 tahunlah dia dengan kami.

Terima kasih byk-byk.

Takdelah meragam ke apa, cuma tang lembab tu yang tak tahan.

Marahlah dia, muka dia gitu jugak.

Tak terkesan. Paling-paling pun tunjuk perasaan GEGAR aje.

Tu pun kalau kita tegur dia betulkan dia, okay balik.

My new bibik..

*

*

*

*

*

*

24 September 2011

Check in

Sent by maxis

23 September 2011

Oh No..what did you do, husband?

Guests are coming.

And look what my husband did..

Sent by maxis

22 September 2011

Clumsy me

Semangat mengorder dinner, siap belanja kawan lagi.

Tapi bila nak bayar, baru realised duit dalam purse tak ada.

Nasib baik ada small change RM10 5 keping.

Pergi bank nak withdraw duit.

Tengok-tengok duit besar-besar dok terselit kat celah purse.

Haiya..bikin gabrah saje.
Sent by maxis

Would you not drive your car in order to save Mother Earth?

YES, provided:-

a) It is a public holiday.

b) All my business appointment are in KLCC or Pavilion or One Utama or The Curve. All are accessible by public transport.

Okay tak?

Bye,

21 September 2011

Authentic Halia O

Sent by maxis

20 September 2011

Belasah mak sebab membebel?

AMPANG: Hanya kerana menasihati anak lelakinya yang sering menghabiskan masa di kafe siber, seorang ibu cedera dipukul dengan kayu, kelmarin.
Menurut sumber, dalam kejadian kira-kira jam 8 malam itu, mangsa yang berusia 40 tahun bersama suaminya berada di dalam rumah mereka di Pandan Mewah, di sini, sebelum anak mereka pulang.

“Remaja berusia 16 tahun itu mengadu kurang sihat sebelum dinasihati mangsa supaya tidak menghabiskan masa di kafe siber.

“Berang mendengar ‘leteran’ si ibu, remaja terbabit naik angin lalu memaki hamun dan memukul ibunya,” katanya.

Sumber berkata, mangsa yang marah dengan tindakan anak lelakinya itu mengambil kayu untuk mempertahankan diri dan memarahi anaknya supaya tidak bertindak sedemikian.

Bagaimanapun, anak mangsa yang dipercayai tidak berpuas hati bertindak lebih kejam apabila mengambil kayu berkenaan dan memukul mangsa.


Malah, remaja terbabit turut menendang mangsa menyebabkan dia terjatuh sebelum remaja itu melarikan diri.

Difahamkan, suami mangsa cuba meleraikan pergaduhan itu, namun tidak berhasil.

Menurutnya, mangsa dibawa suaminya untuk rawatan di hospital berhampiran sebelum ke balai polis berhampiran untuk membuat laporan kejadian itu.

*Astaghfirullahal'azim. Kenapa anak-anak sekarang begini?
Bye,

18 September 2011

Wedding lagi

Sent by maxis

15 September 2011

Putrajaya

Checking in at Putrajaya. Meeting at clients.

Call me for FREE Consultation ya.
Sent by maxis

13 September 2011

Raya Wedding

We were late..dekat 930pm baru tiba. It was because of the accident.

Lepas settle ttg kemalangan tu, dah pukul 815pm. Balik terus solat maghrib gosok baju terus gerak..
Sent by maxis

09 September 2011

Cupcakes...

Sent by maxis

Wedding Door Gift

My cousin's wedding malam ni..

Congratulation to Mieza & Saleh
Sent by maxis

Kisah Lucu Di Bulan Ramadhan

Saya teringat kisah lucu yang berlaku di bulan Ramadhan yang lalu. Tak sempat saya clogkan lebih awal sebab berlaku semasa kami nak balik kampung untuk Aidilfitri.

Rutin kami adalah tidur sebentar selepas solat Subuh. Tetapi, in between akan terbangun untuk ke tandas urusan yang kecil. Masa pun lebih kurang juga iaitu dalam 6.15am-6.30am dan 7.00am-7.15am. Yang pertama tu sebelum nap, time yang kedua masa tengah nap.

Makanya, akan bangun dengan pantas dan terus ke tandas dan kembali ke katil untuk sambung tidur.

Dek kerana terlalu mengantuk, terjadilah peristiwa ini.

Sometimes, kalau kita terlalu mengantuk, tapi kita sudah biasa dengan layout bilik, tanpa membuka mata pun kita boleh jalan dan membelok bila perlu. So saya pun macam tu.

BUT, biasanya tangan pun akan bergerak juga. Maknanya, bila turun dari katil, tangan akan mencari tiang katil (four-poster-bed). Bila dah sentuh tiang, time untuk belok kanan. Cari dinding pulak. Tiba hujung bilik, turn left. Then search for pintu toilet pula. At that time, mata dah terbukak dah.

But, on the last Sunday of Ramadhan, sebab terlalu mengantuk, saya tak gunakan tangan. Just view the layout dalam minda aje. Bila time belok kiri, saya terus langgar dinding! Siap terkebelakang sebab momentum tu kuat. Tapi masa tu mata masih pejam lagi.

But hajat tu dapat disempurnakan dengan paksaan mata untuk dibuka. Bila naik katil, siap cakap kat hubby, "Sayang, sakit....sakit....." Tapi mata pejam walaupun rasa berdenyut-denyut kat bibir and terus sambung tidur.

Bila bangun, lepas mandi barulah nampak bibir saya berdarah dan bengkak. Belah bibir bawah tu bengkak sangat dan pecah. Then hubby cakap, "Kuat bunyi masa ayang langgar tu, sampai abang terjaga".

Ke rumah kakak ipar, dia asyik pandang aje, tapi tak bertanya. Sama jugak masa tiba di Muar. Semua dok tertengok-tengok tapi tak berani nak tanya. Agaknya kalau tak tau kisah sebenar, maunya depa ingat hubby pukul saya agaknya.



Bye,

08 September 2011

Ting Tong

Semalam dalam pukul 9 malam, loceng rumah berbunyi.

Siapa pulak yang datang? Kalau adik-beradik biasanya mereka akan call dulu.

Hubby bukak pintu dan dengar soalan,

*

*

*

*

*

*

*

"Uncle, nak beraya boleh?"

Hahaha,

Anak-anak jiran baru balik mengaji.

Biasanya mereka akan buat appointment dulu, tapi kali ini agaknya tak bertembung dengan kami berdua. Makanya TERJAH ajelah.

Tapi unclenya jawab,

*

*

*

*

*

"Esok boleh?".

Yelah, sejak kami balik dari kampung, semua kuih dan kerepek masih dok dalam plastik. Pastu ada barang yang bersepah lagi kat hall tu. Malu lah kalau tetamu cilik ni tengok.

Makanya, malam ni ADA ORANG DATANG BERAYA!

Bye,

07 September 2011

3 Syawal

Takde buat apa-apa..Rehat aje kat rumah.

Sambil layan tetamu yang datang dan siapkan kuih-muih untuk Marhaban Wanita. Di kawasan Johor ni, memang ada kumpulan Marhaban setiap kali Aidilfitri. Macam di kampung hubby, lelaki hari raya kedua dan wanita hari raya ketiga. Tapi kami tak join sebab tak reti bawak motor :)

Tapi petang tu kakak ipar ajak ke Muar. Yeahooo..macam status saya kat Facebook "Jalan-jalan cari bandar."  Ala, pergi pun sebab nak ke TanjongMas Bookstore. Sambil kakak ipar beli buku, saya pun tumpang beli majalah, buat pengisi masa lapang. Mingguan Wanita, Harmoni, Solusi dan Cosmopolitan.

Selalu lalu aje Wetex Parade, Muar ni. Dari belakang@ roundabout tu macam tak best aje. Yang nampak adalah The Store. Padahal bila ke pintu utama, memang happening. Ada Mc D, Baskin Robbins pun ada. Sushi King, Cool Blog pun ada. Sempat membeli.

*picture: Google

Next time boleh ajak hubby lagi..
Bye,

01 September 2011

1 Syawal

Pagi raya kalau di rumah mertua, saya tak sibuk sebab banyak perkara diuruskan oleh kakak ipar. Maklumlah, menantu yg bongsu ;)

Juadah raya dinikmati di awal pagi. Kemudian para suami bersiap utk solat sunat Aidilfitri di surau. Para isteri tidak berpeluang kerana ruangan yg terhad. Inilah satu-satunya perkara yg tak best beraya di Muar.

Menziarahi sanak saudara adalah acara utama setiap hari raya. Dimulai dengan rumah Nyayi n cik yati. Kemudian ke rumah Cik Mis adik mak mertua. Selepas bertanya khabar, bergerak pula ke rumah Cik Wok, adik bapa mertua. Sambil berjumpa yg lebih berumur, inilah masanya utk berjumpa sepupu-sepapat sebelah hubby.

Waktu malam kami ke rumah kakak yg sulung.

Yang best bila dengar perbualan dalam bahasa Jawa. Walaupun tak faham, tetapi keunikan lenggok lembut bahasanya memang menarik. Terutamanya sewaktu bermaaf-maafan sewaktu nak balik. Memang ada skripnya. Tapi disebabkan kemaafan yg dipohon itu dlm nada yg rendah, tak dapat tangkap butir cakapnya. But it's interesting to watch and learn.
Sent by maxis

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign