Tinta Si Isteri Mekanik: December 2011

31 December 2011

Beautiful Together..

Let's start taking care of ourselves.

With Premium Beautiful, FIR acts like a detector of our health level.

It will be our Fitness Gymnasium as it will burn calories while wearing it.

Premium Beautiful helps to increase our metabolisme rate.

Do not jeopardise ourselves.


LOVE YOURSELF and REWARD YOURSELVES WITH 
PREMIUM BEAUTIFUL CORSET.



SPECIAL CASH PRICE.


CREDIT CARD ACCEPTED.


INSTALLMENT CAN BE ARRANGED.



JOIN ME - 017-8802541

2011 in memories

Alhamdulillah, 2011 hampir ke penghujungnya.

Apa yang dapat saya katakan, 2011 adalah tahun yang hebat untuk saya.

All in all, family matters the most. I can't change that. Walaupun bisnes penting, but my parents lagi penting. Berbakti sementara mereka masih bernafas.

Syukur Ya Allah. kerana memberikanku peluang untuk berbakti kepada mereka.

Business wise, alhamdulillah dengan rezeki yang Engkau kurniakan Ya Allah. Semoga semakin banyak rezeki yang saya dapat, semakin banyak saya bersedekah dan berinfaq ke jalan-Mu Ya Allah.

Career, masih seperti tahun sebelum. But gaining more experience than the year before. Alhamdulillah. Tapi masih kena 'up'kan lagi prestasi. Tak boleh complacent.

Family, kami masih belum mendapat rezeki anak tapi rezeki lain pula yang banyak mendatang. 2012 adalah tahun usaha, redha dan tawakal.

Apapun, semoga tahun 2012, saya berdoa agar saya menjadi muslimah yang lebih baik dari tahun ini. Lebih banyak usaha mendekatkan diri kepada Allah dan lebih banyak menginfaqkan harta dan rezeki saya ke jalan yang Allah suka dan redhai.

Semoga doa-doa saya, suami, ayahanda bonda serta keluarga dan kawan-kawan saya dimakbulkan Allah agar kami mendapat zuriat yang sempurna, soleh, bijak dan cemerlang di dunia dan akhirat.

Bye,

28 December 2011

Special Offer for PB Installment



Special Promo!

For Installment Only.



What price to you pay?
S - XL - RM2,300.00
XXL - RM2,500.00



What will you get?
3 piece of Original Premium Beautiful 
Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper.



What to do?

Email me saudahsalleh@gmail.com

*T & C apply.
Bye,

Tentang Dhia

Sangat tension tengok episod semalam. Hubby pun sama geram tengokkan mak mertua Dhia.

Tapi saya musykil la, adakah Dhia tu terlalu lurus bendul sampai tahap berserah aje? Bergantung kepada kata-kata mertua sedangkan beliau tahu yang mertua dia tak sukakannya.

Kenapa dia percaya bulat-bulat kata-kata mertua tentang ketidaksudian Zikir berjumpa dengannya?

Kenapa Dhia tak call Sue untuk maklumkan tentang kematian bondanya? Bukan ke Sue yang jadi orang tengah masa mula berkenalan dulu?

Tapi cerita ini saya rasa lagi hebat dari cerita Sofiyya. Watak utama memang hebat-hebat pelakonnya. Tapi saya suka jalan cerita Tentang Dhia.

Tak sabar nak tunggu episod akhir.

Bye,

23 December 2011

Don't Complain Don't Explain

Petikan kata-kata dari Prof. Dr. Muhaya Muhammad:-

'Don't complain don't explain. 
Hidup ini tenang apabila kita kawal apa kita nak fikir, rasa dan buat. 
Dan jangan dipengaruhi faktor sekeliling. 
Fokus pada menuju Allah. 
Cari redha Allah. 
Minta kasih sayang Allah. 
Sentiasa usaha untuk mengenal Allah.'

Bye,

19 December 2011

Ombak Rindu


Teman officemate tengok cerita ini. Kami tengok show 7.30pm Jumaat lepas.

Tengok di Space U8 Mall@Bukit Jelutong.

Disebabkan banyak kerja, maka selepas Maghrib baru bertolak ke sana. Dekat aje dari office, tapi parking jauh sebab MBO ni kat hujung, kami park kat tengah. Luas betul mall ni, tapi masih belum banyak kedai dibuka.

Beli tiket dan terus masuk panggung sebab dah jam 7.45pm, sure wayang dah start. Memang betul pun.

Saya tak beria sangat nak tengok sebab novel Ombak Rindu ni dah khatam banyak kali dah. Sampai lunyai novel ni saya baca. So memang dah tau jalan certa.


By the way, kalau saya dah baca novel, saya jarang nak tengok movienya. Contoh macam 'Confession of a Shopaholic'. Memang tak tengok pun walaupun semua koleksi Shopaholic saya ada. Kalau 'PS I Love You' tu, saya tengok movie aje without baca bukunya. Agak dah lama baru beli buku dia.

Pada saya, saya tak nak compare movie dan novel. Yelah, novel 1 hari baca, movie pulak 2 jam aje. Memang tak semua boleh diadaptasi.

Tapi kesian kat officemate saya, takde orang nak teman sebab malam shownya. Hubby bagi greenlight, terus confirm dengan Kak Izan.

Komen saya:-

a) Pelakon

- Maya Karin tak begitu sesuai dengan watak Izzah. Sebab rasa 'potong' bila dengar dia cakap. Ala-ala pelat melayu gitu. But kredit to Maya bila dia berjaya melakonkan part yg Hariz marah dia sebab mengandung tu. But tudung Maya tu alahai...sedih tengok. Kalau pakai tudung bawal pun dah ok dah. Or just free hair aje. Cuma saya tak suka scene kain batik dan berkemban terlalu sangat. Kalau dok rumah, pakai baju kedah pun ok sebab t-shirt melekat tu tak sesuai.
- Aaron Aziz memang terkenal dengan scene romantik. Tapi scene marah tu kadang kelakar but overall memang menjiwai watak.
- Lisa Surihani tak sesuai la watak Mila. Over and kaku semacam. I think Faradhiya bagus untuk watak ni. Tengok dia berlakon dalam Annisa dan Spa Q, memang real la.
- Azizah Mahzan sangat tak best dalam filem ni. Saya rasa sebab terover sangat sampai tak syok menonton. Watak Datuk Sufiah tak perlu over, just tegas dan garang dan standard tinggi.
- Bront Palare memang sempoi. Selamba aje dia berlakon. But Maya masa dengan Mail sangat ok lakonannya.

b) Storyline

- Almost sama dengan novel. Ubah pun sikit-sikit aje.

c) Scene

- Rasa macam banyak perkara nak dimasukkan dalam movie ni. So scene dia macam terlalu cepat sangat. Saya rasa starting tu dah buang masa. Should start terus dengan Pak Taha nak bawa Izzah ke KL.Part Mila baru balik dari US pun macam panjang sangat. Boring. :)

Tu sebabnya saya tak suka tengok movie dari novel yang pernah saya baca. Akan compare novel n movie.

Cuma yang buat saya tahan dalam panggung tu adalah sebab kawan. Haha. Oh dan saya sokong buatan Malaysia.

Bye,

16 December 2011

Rezeki di pagi jumaat

09 December 2011

Irfan Khairi

Irfan Khairi wrote:

Mungkin kalau kita tunggu peluang akan tiba, ianya tidak akan tiba. Apa yang kita perlu lakukan adalah cari peluang sendiri, cipta peluang sendiri dan ambil peluang sendiri! -klik 'Like' jika setuju! ;) ik
Sent by maxis

07 December 2011

Redeemed and ....

Yummy..

05 December 2011

I WANT THIS!




I want this because:-

a) Saya selalu berniat nak buat solat tahajud tapi jarang dapat sebab bila tersedar, saya malas nak bangun takut mengantuk masa siang dan saya tak suka tidur siang sebab nanti sakit kepala, pastu groggy pasatu angin semacam.

b) Buku ini akan memberikan saya motivasi macam mana masa bulan Ramadhan yg selalu saya bangun awal utk solat Tahajud.

c) Saya sangat suka dengan doa-doa Rasulullah SAW kerana doa-doa baginda sangatlah sesuai pada masa sekarang walhal baginda telah wafat beribu tahun dahulu.

d) Saya nak tambah ilmu dan amalan saya yg saya rasa sangat sedikit berbanding dosa-dosa saya, so this book is perfect!

e) Saya nak mantapkan jiwa saya dan mendidik hati saya agar lebih mencintai Allah. Dengan adanya kedua-dua buku ini, matlamat saya akan hampir tercapai.

f) Muslimah dalam erti kata sebenarnya. Semoga buku ini membantu saya ke arah itu.

g) Anniversary saya dah dekat. 10 Dec. So perfect gift for me :)

*Note: entry untuk GA Casa Arina.
Bye,

02 December 2011

Burger King's Great Offer!


Click here to print the coupon.

RM 5.00 only.
Bye,

01 December 2011

Dulu-dulu kan...

Bila cukup duit, antara benda yg dibeli ialah Slurpee.

Lagi best kalau ada banyak perisa. Selagi boleh lapis selagi tu pulas handle mesin.

Sedut pun sikit-sikit aje. Menikmati sesungguh-sungguhnya. Kalau dapat abang 7-eleven yg sporting, sedut cepat-cepat pastu refill.

Aaahhh nikmat sejati!

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign