Tinta Si Isteri Mekanik: Jamuan Kesyukuran : The Day

18 September 2012

Jamuan Kesyukuran : The Day

Tapi sangat puas sebab tetamu yang hadir makan bersungguh-sungguh. Suka sangat sebab semua masakan saya menjadi. Lapang dada saya bila semua dessert habis licin sampai saya pun tak dapat rasa.

Menu kami pada 17/09/2012:-

A) Nasi Ayam Belanga
B) Mee Kari
C) Puding Caramel
D) Bread Pudding
E) Kek Batik
F) Kek Pisang
G) Samosa Daging
H) Popia Goreng
I) Egg Tart
J) Iced Sasparila

Jam 6 petang, kakak saya baik hati gorengkan mee. Sebabnya? Semua dah licin habis. And yet ada lagi tetamu nak datang.

Jamuan kesyukuran kami ni tak besar, a simple affair. Cuma immediate family, uncles and aunties and cousins sebelah my mom and dad. Friends, officemate and neighbours. I cooked for 100pax tapi tak cukup. 

Dengan area yang kecil, it seemed that mereka dapat makan dan duduk. People come and go. Those yg habis makan, kalau ramai yg datang, boleh bangun and beri ruang utk yg baru hadir. 

Alhamdulillah. Saya pun tak tau macam mana ramai boleh muat dalam satu masa. Dan bestnya tiada kejadian tumpah menumpah berlaku.

Lagi satu bestnya, NO PICTURES. At all. Boleh terlupa :)


Sent by maxis

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign