Tinta Si Isteri Mekanik: August 2012

28 August 2012

Sila baca dan buat.

Doakanlah orang lain!

Kalau tak pun tak payah buruk kan org lain

kerana setiap apa yg kita fikir, rasa, cakap dan buat (amal)

semuanya adalah DOA!

Semoga kita semua dilimpahi rahmat & kasih sayangNya!

Ameen.

* Peringatan buat diriku yg sering lupa dan lalai.
Sent by maxis

20 August 2012

Selamat Hari Raya

Taqabbalallahu minkum.

Semoga Allah menerima amal kita semua.
Sent by maxis

17 August 2012

Baju Raya Oren

Have you heard this Panggilan Hangit? Memang kelakar sampai berair-air mata saya. Siap buat special appearance lagi pagi ni. Selebriti gitu.

Memang Abang Azaman ni orang yang happy go lucky la. Dengan ketawa dia, big laugh orang putih kata.

Started dengan FBI call Abang Azaman, cakap yang seluar raya tu tersilap potong, tersilap bajet. Potong sampai paras lutut.

Pastu FBI suggest pakai seluar oren, ha masa ni dia dah start gelak. Pastu suggest pakai track bottom oren dengan baju melayu dia. Dah Abang Azaman ni cakap sukan 1Malaysia.

Hadoi..memang pecah perut dengar. Berderai-derai air mata keluar tadi. Dahlah dengar dalam kereta masa nak gi buat banking.

Memang sporting sampaikan FBI pun dk tergelak aje. Bukan gelak sikit-sikit, gelak yang tak boleh cover punya.

Sape yang tak sempat dengar, ni Odah letak link dia. But kalau tak boleh jugak, dalam website Hotfm ada.

Bye,

16 August 2012

Feeling Raya belum mai!

Lagu raya pun malas nak dengar.  Rasa sedih sangat Ramadhan dah nak pergi. Rasa macam tak puas 'berulit' dengan Ramadhan.

Tu kot sebab feeling raya belum mari. Pastu baju raya ada kat PJ rumah mak. So tak tengok lagi and fitting. Tu pun sebab jugak kot.

Rasanya Sabtu ok kot sebab nak shopping, Nak pi Jalan TAR beli tudung and brooch. Kalau dapat capal pun ok jugak.

Sabtu pun start masak memasak untuk raya.

Anyway, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas kesilapan saya sepanjang tempoh hayat ini.

Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign