Tinta Si Isteri Mekanik: Aidil Adha 1434H

17 October 2013

Aidil Adha 1434H

Kali ini di Petaling Jaya sahaja. So relaks sebab tak perlu cuti hari Isnin tu. Boss pun baik hati sebab beri cuti half day, only work till 2.00pm sahaja.

Sepatutnya kena masak lodeh dan rendang ayam. Barang dah beli, tapi bila petang kakak ipar whatsapp kata dia masakkan rendang, terus masukkan ayam dalam fridge balik.

Cuma siapkan sayur-sayur - hiris kacang panjang, kobis, carrot dan goreng tempe sahaja.

Tapi masak pagi raya je. Senang.

Tapi tercair pulak kali ini. Setelah sebulan tak masak, first dish tak berapa menjadi. But looking at the way the family eat, sedap je.

Lepas tu, hubby ambil bantal terus tidur. Tengah demam, so tak pergi tolong di masjid. My sisters, brother and niece pergi beraya kat IKEA. Nak ikut but tak larat. Ordered Karipap dan Hotdogs je.

I suka beraya di Petaling Jaya sebab boleh solat Aidiladha di masjid. Kalau di Muar, kena buat sendiri di rumah. Khutbah I buka RTM1, khutbah dari Masjid Negara.

Raya kedua, baru our turn untuk Ibadah Korban di Institut Tahfiz SABA, Kerling. Memang setiap tahun buat di sini.

I kena masak Sup Tulang. Guna kayu api best. Tapi sebab kayu basah, asap je banyak. Api pun kecil. 10.30am air pun tak mendidih lagi. Sangat risau but ramai menolong. Kayu api ditambah dan pakar api tolong buatkan supaya api besar.

Memang last sekali juadah yang siap, Alhamdulillah sedap. Hihi.

Gambar memang tiada sebab tak larat. So apa pun takde.
Bye,

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign