Tinta Si Isteri Mekanik: BANGKIT 2014

07 February 2014

BANGKIT 2014

Teks: Saudah Salleh


Seminar Kenali Potensi Diri 2012 adalah pertemuan pertama saya dan suami Abdul Rahim Kassim dengan Dr Azizan Osman.

Pertemuan pertama yang merubah hidup kami berdua. Pertemuan yang menghuru-harakan kami.

Soalan yang merubah jiwa kami yang ditanya adalah "Kenapa nak KAYA?". Saya jawab "Nak banyak DUIT". Terus Dr Azizan cakap saya tak akan kaya. Sentap hati mak ni.

Tapi bila Dr cakap sebab sebenar, terus dan-dan tukar niat kenapa saya perlu KAYA. Tak pernah terfikir langsung yang salah niat adalah penyebab saya miskin bandar.

Bermula dari SKPD 2012 yang kami bayar RM30.00 seorang sebab tak pandai (huhu), kami daftar pula Program Intensif Menjana Kekayaan & Kejayaan Februari 2012. Kemudian menyesal pulak join IMKK 2012 tu. Sebabnya dah terjoin Program Platinum University of Life DAO.

2014 adalah tahun BANGKIT kami. Dah graduate tapi agak blur-blur dan leceh dalam Tindakan untuk perniagaan kami. Betul cakap Doc, elmu walau penuh di dada tapi takde tindakan, memang tak jadi apa pun. Maka 2014 kami dah siapkan banyak perkara and when you plan your life, banyak perkara gembira berlaku tahun ini walaupun baru masuk bulan kedua.

Siapa yang sudah bersedia untuk berubah, daftarlah Seminar BANGKIT 2014 ini. Rendahkan ego dan bersedia untuk menimba elmu. Saya doakan anda semua kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. Ameen.

P/s : Daftar di sini ya. www.bangkit2014.com

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign