Tinta Si Isteri Mekanik: September 2015

30 September 2015

Perempuan, waktu single GIGIH DRIVE. Bila dah berSUAMI...




Love jika benar dan suka. 


FB:Rahim Auto

29 September 2015

September 29, 2015 at 07:46PM


Very little is needed to make a happy life; it is all within yourself, in your way of thinking. - Marcus Aurelius - FB:Rahim Auto

12 September 2015

Orang Buta Membina Khemah




TEAM 
is a small group of people 
with complementary SKILLS 
who are COMMITTED 
to a common PURPOSE,
performance GOALS and approach
for which they hold themselves ACCOUNTABLE

~Katzenbach, J.R. & Smith, D.K 1993/2003
The Wisdom of Team.
Creating the High Performance Organisation, New York:Harper Business~


Ini kisah semasa saya menyertai kelas di bawah bimbingan Puan Faridah Hanim berkaitan KEPIMPINAN.

Dalam tugasan ini, orang buta diminta untuk membina khemah. Macam mana tu? Dahlah tak nampak, lagi mau suruh pasang khemah.

Jadi, orang celik akan membantu mereka. Tetapi syaratnya, mereka tidak boleh menyentuh orang buta dan mesti berada di luar kotak permainan.

Bukan kami seorang sahaja yang berada dalam Bilik itu, ada 5 kumpulan yang masing-masing mahu menyelesaikan masalah ini.

Maka, dalam keadaan hiruk-pikuk ini, kami perlu bekerjasama dan fokus serta membantu ahli kumpulan buta menyelesaikan tugasan.

Apa yang saya dapati, komunikasi sangatlah penting. Salah satu karakter ahli-ahli kumpulan yang hebat adalah mereka berkomunikasi secara langsung (Direct), secara kerap dan secara santai.

Arahan yang kita berikan tu, mestilah sangat-sangat jelas. Sampaikan perlu beritahu sebegini, "Tya, gerak 2 langkah ke belakang." "Pusingkan badan arah jam pukul 3." Memang kena detail, sebab mereka kan tak nampak? Hanya bergantung kepada suara kita untuk panduan.

Terbukti, dalam kumpulan, PEMIMPIN yang bagus akan memberikan hasil atau keputusan (result) yang hebat.

Tugasan kali ini, kami memilih Tuan Asrul yang berbaju hitam yang berdiri di kanan sekali sebagai pemimpin. Pemimpin adalah terbaik apabila anak buah/ahli pasukan mengikut arahan yang diberikan dan sama-sama mencapai matlamat yang telah ditetapkan.

FB:Rahim Auto

11 September 2015

IKLAN : LUNATOTS WEEKEND FEVER


WEEKEND FEVER 
Meraikan semua pelanggan yang dikasihi, @lunatotsshahalam akan mengadakan Weekend Fever pada Sabtu dan Ahad ini! 

Sabtu dan Ahad ini sahaja -- 12 & 13 September 2015. 

Tim Cik Luna kata mereka nak beri pelbagai freegift dan ada free membership card! Siap siap sinsing lengan baju hihi ke Lunatots Shah Alam beralamat seperti berikut ======================= 
5G Jalan Pelabur B/23B, 
Seksyen 23 Shah Alam 
======================= 

Carian di Waze Lunatots Shah Alam. 

Jika tak jumpa boleh whatsapp 012.5150.422 
Yang penting pastikan Sabtu dan Ahad ini Tuan Puan mengunjungi Lunatots Cawangan Seksyen 23 Shah Alam ya. Bermula jam 10 pagi sehingga 9 malam sahaja. Weekend Fever bersama @lunatotsmalaysia 


FB:Rahim Auto

08 September 2015

IKLAN : JAWATAN KOSONG : MEKANIK AUTOMOTIF


JAWATAN KOSONG : MEKANIK AUTOMOTIF 

Kelayakan: 
1. Mesti mempunyai Sijil Automotif/SKM Tahap 1 dan Tahap 2 2. Mesti mempunyai lesen memandu yang sah. 
3. Mesti mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 2 tahun. 

Temuduga terbuka setiap hari. 

Sila telefon/SMS 011-2013-2276 untuk temujanji. 
FB:Rahim Auto

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign