Tinta Si Isteri Mekanik: Ramadhan Ketiga : Gas Habis Masa Nak Masak Sahur!

08 June 2016

Ramadhan Ketiga : Gas Habis Masa Nak Masak Sahur!

Ini memang paling kelakar. Sebabnya baru ingat suami untuk belik gas. Tong gas ni last tukar last year kot. Lama giler sebab jarang masak kat rumah. Lepas tu ada Periuk Noxxa, lagi lah tak pakai sangat dapur gas.

Elok je lepas cakap, api gas pun semakin slow dan mula warna merah. Dalam 30 saat, terus padam! 

Kelakar sebab suami dah macam menggelabah. Iyalah, lauk sahur tu saya dah sesiap goreng ayam. Nak buat Ayam Goreng Kunyit. So nak tumis bawang, tambah sayur dan masukkan ayam. Gas pulak habis. Macam mana nak sahur dengan nasi kosong je?

Saya diamkan je. Biar dia gelabah. Tapi kesian pulak, so terus cakap kita guna Noxxa.

Dapatlah bersahur Nasi Putih dengan Ayam Goreng Kunyit Kobis Cauliflower dan juga Daging Dendeng.

Terus pagi tadi, dah call orang gas tu. Nak suruh hantar sebelum 8.15am tapi depa mintak nak hantar jam 8.30am. Tak sempatlah sebab nak pergi kerja dah.

Last-last janji hantar kul 6.30pm. Sebab petang tu nak goreng nasi, malas nak pergi Pasar Ramadhan pulak.

Hari tu pernah masa nak buat Open House, gas habis. Ini masa sahurlah pulak.

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign