Tinta Si Isteri Mekanik: REVIEW : ENGLISH HI-TEA DI SHAH ALAM CONVENTION CENTRE

30 June 2016

REVIEW : ENGLISH HI-TEA DI SHAH ALAM CONVENTION CENTRE

Saya ni agak rajin jugak beli vouchers kat Groupon. Ini sahaja yang saya percaya berbanding yang lain. Lagipun, semak email saya dengan promo yang berlambak-lambak tu. Last-last, hanya subscribe 1 sahaja iaitu Groupon.

Hari tu ada beli voucher ni.


English Hi-Tea 
A La Carte Buffet 
at Westside Bistro





Harga untuk 2 orang cuma RM35.00 sahaja. Okaylah for us, lagipun menu dia okay. Saje je nak lepak kat luar, biasa time macam ni, kami bincang tentang bisnes. Senang sikit nak concentrate.




Menu dia macam ni:-

Setiap orang akan dapat :


Smoked salmon on toast
Tuna croissants
Egg mayonnaise with cress
Scone with cholet cream
Chocolate macarons
Miniature eclairs
Miniature cupcakes
Miniature chocolate brownies
Fruit tartlets
Assorted finger sandwiches

Minuman, boleh pilih:
Coffee atau
Tea dan
Freshly-squeezed orange juice

Masa mula order, cuma boleh order 5 jenis sahaja dulu. Sebab sebenarnya tak muat dalam tray dia. Nanti boleh order lagi sebab ni kan ala ala buffet.

First menu, kami ambil :



Tuna croissants
Egg mayonnaise with cress
Scone with cholet cream
Assorted finger sandwiches

Miniature eclairs


Sedap. Tepati citarasa saya. 

Tuna croissant tu saya memang tahu sedap sebab hotels kan? Biasa je. Roti croissant, ada daun salad dan tuna mayo dalam tu. Favourite kami and kami siap order lagi 2 kali. Hehe.

Finger sandwich kami dapat yang ham and cheese sandwich. Biasa je rasanya, tapi saya memang sukakan roti berbanding nasi, so ini pun saya suka.

Egg mayonnaise with cress ni first time makan. Dalam gambar bawah ni, yang dalam sudu tu.



Sedap hokay. Telur kuning tu dia keluarkan dan campur dengan mayonnaise. Tapi saya tak nampak cress tu, tapi bila Google, cress ni macam daun herba, rasanya macam mustard. Maybe dah campur dengan telur kuning tu.

Scones tu sedap, tapi cream dia tak best. Cepat cair and strawberry jam takde. So saya makan gitu je, tapi husband makan awal scones ni, dia kata sedap sebab cream dia sedap.




Air memang akan dapat Orange Juice. Lepas tu pilih antara Kopi atau Teh. Kami berdua ambil Teh.




Second order, kami ambil:-

Tuna croissants
Assorted finger sandwiches
Miniature cupcakes
Miniature chocolate brownies
Fruit tartlets



Tengok, repeat balik. Lupa nak ambil Smoked Salmon on Toast. Sedap semua ni, tapi sebab dah mula rasa kenyang, nak menghabiskan order kedua ni dekat nak sejam. Memang kelakar, tapi sebab kami berborak, tak rasa sangatlah.

Total masa kat sini around 2 hours. Keliling kami dah bertukar ganti dah. Kami je maintain sebab kekenyangan.

Overall, okaylah untuk RM19/pax. Saje je nak tukar angin, lagipun suami tak pernah English Hi-Tea, so saje bagi dia pengalaman ini.

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign