Tinta Si Isteri Mekanik: RAHIM AUTO : Bengkel Kereta untuk Wanita bercerita tentang Spark Plug

26 May 2018

RAHIM AUTO : Bengkel Kereta untuk Wanita bercerita tentang Spark Plug

RAHIM AUTO : Bengkel Kereta untuk Wanita bercerita tentang Spark Plug

RAHIM AUTO : Bengkel Kereta untuk Wanita bercerita tentang Spark Plug



Dikk. Sape pernah masa drive naik bukit, tetiba rasa kereta macam berat, takde power lepas tu SEMPUT? Ni RAHIM AUTO : Bengkel Kereta untuk Wanita nak bercerita tentang Spark Plug.
.
.
Selalu dik Customer datang cakap kereta dia semput, jerking omputih cakap. Kereta saya tak powerla naik bukit.
.
.
Rupanya bila check, SPARK PLUG dah makan. Tak puaseee. Hahaha. Banyak karbon dah melekat kat spark plug tu.
.
.
Abam Mekanik ada je terang kat Ahkak, tapi Ahkak tak paham dikk. Ahkak angguk-angguk cakap Oooooo kengkonon paham kihkihkih.
.
.
Abam cakap, spark plug ni berfungsi bila enjin berfungsi. Plug ni bagi api (spark) kat piston enjin untuk pembakaran. Barulah ada power!
.
.
Bila plug tu dah kotor (hitam-hitam ewww), bermakna karbon dah banyak. Jadi plug tu tak sembur api dengan perfect. Macam dah tersumbat la.
.
.
Tu pasal laaaa kereta kita semput. Baru Ahkak tahuuuuu. Terima kasih Abam Sado di Rahim Auto.

Tinta Si Isteri Mekanik Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign